Het doel van een concealer en corrector:

De concealer en corrector hebben hetzelfde doel, alleen een andere aanpak. Met een concealer verbloem je ongewenste schaduwplekken en gebruik je in dezelfde tint of een tint lichter dan je foundation (kleur van je huid). Maar heb je ongewenst kleur in je gezicht kun je dat corrigeren met een corrector in een contrastkleur. Je kunt ze ook als combinatie gebruiken, de corrector om de ongewenste kleur weg te poetsen en de concealer om de schaduwplekken weg te werken. Soms komt de concealer ook beter tot zijn recht wanneer je eerst een corrector gebruikt. Heb je veel blauw/paars in je huid en je brengt alleen een concealer aan, kan hij wat grauw overkomen.

 

Wanneer kies je welke?

Je kan beter voor een corrector kiezen wanneer je bv een blauwe/paarse kleur onder je ogen hebt. Of roodheid in je wangen. Ga je dat met een concealer weghalen kan de kleur onder je ogen grauw worden of je moet een dikke laag aanbrengen. Je kunt alleen de corrector aanbrengen of in combinatie met een concealer. In dat geval breng je de corrector aan, alleen op de plekken waar de verkleuring zit. Daaroverheen de concealer, dan de foundation. Of eerst de corrector, foundation en dan waar nodig nog de concealer.

Gebruik je een poederfoundation, dan breng je eerst de corrector en concealer aan.

Welke kleur gebruik je?

Om de juiste kleur te bepalen kijk je naar de contrast kleur. Heb je blauw onder je ogen dan gebruik je een oranje/zalm kleur. De contrast kleur van blauw is oranje.  

Je hebt ook correctors met een lila of een roze ondertoon, deze zijn vaak bedoelt om de huid wat op te frissen/lichten. Deze kan als een soort highlighter aangebracht worden. Kijk daarmee uit met gebruik onder de ogen wanneer je foto’s gaat maken met flitslicht. Het kan dan teveel op gaan lichten.

 

Wil je weten hoe je de concealer en corrector aan brengt? Bekijk dan de video.

Wil je nog meer weten over hoe en welke make-up het beste bij jou past? Ik heb ook een online make up workshop gemaakt. Daar leer je de look te creëren die echt bij jou past. Relaxed op je eigen tempo wanneer jij tijd hebt. Nieuwsgierig? Bekijk hier de info.

Liefs, Vera