Er zijn zoveel make-up tutorials met prachtige looks, maar hoe pas je de look aan op jou gezicht?

En een make-up workshop offline volgen kan nu ook niet. Ik geef je in deze blog 3 stappen waar op te letten bij het aanbrengen van de perfecte look voor jou.

Stap 1: Kijken

Geen 1 gezicht is hetzelfde. Daarom is het heel belangrijk om naar je eigen gezicht te kijken en echt te weten hoe je een look op jou gezicht aanpast. Kijk je naar een tutorial en denk je; Deze look spreekt mij aan, die ga ik na doen. Wat er dan vaak gebeurt is dat het op jou gezicht anders uitkomt. Dit komt vaak mede doordat het model andere vormen heeft.

3 punten waar je op kan letten zijn:

  1. Heb ik een duidelijk zichtbare arcadeboog
  2. Heb ik een lang-, vol- of smal gezicht
  3. heb ik af- of overhangende oogleden

Het weten wat jou vormen zijn is al stap 1 en een hele belangrijke.

Stap 2: Kies je kleur

De kleuren die je gebruikt zijn belangrijk bij het bepalen wat je wilt uitstralen. Ik zal 2 voorbeelden geven:

Voor een zachte look gebruik je kleuren die op elkaar aansluiten. Ton sur ton noem je dat. Je kunt het vergelijken met je interieur, heb je kleuren op je muur, gordijnen en accessoires die dezelfde kleurondertoon hebben oogt je woonkamer rustig. Gebruik je contrasterende kleuren zoals rood met groen of roze met blauw dan is het wat meer uitgesproken en valt het meer op.

Hetzelfde geldt voor je make-up look. Gebruik je een kleur rouge, lippenstift en oogschaduw met dezelfde kleurondertoon creëer je een zachte look. Wil je meer knallen met je make-up look gebruik dan contrasterende kleuren.

 

Kies waar je het kleuraccent legt. De één houd van kleur op de lippen, de ander wil de ogen eruit laten spatten of een romantische blos op je wangen. Dit doe je door met kleur te werken. Breng je rode lippenstift op zal je gelijk een mooie uitgesproken look krijgen, dit werkt heel goed wanneer je er snel feestelijk uit wilt zien.

Wil je je ogen eruit laten spatten gebruik dan een contrasterende kleur oogschaduw. Heb je blauwe ogen gebruik je een oranje/brons tint, bij groene ogen is het mooi wanneer de oogschaduw een rode ondertoon heeft. Bij bruine ogen werken koele kleuren mooi.

Wil je een romantische blos, gebruik dan zachte kleuren als een perzik kleur of zacht roze en zet de blush in meerdere lagen aan. Vervaag de eerste laag wat meer en zet hem daarna nog een keer vanuit het midden intensiever aan.

En vind je het lastig de juiste kleur te vinden, pas de kleur in je make-up aan op je kleding. Waarschijnlijk draag je kleuren in je kleding die bij je passen en door de kleuren in je make-up aan te passen op je kleding zorg je voor eenheid.

Stap 3: Match de make-up naar jou wensen.

Bedenk altijd goed wat je verwacht van je make-up. Voor welke look wil je gaan. Vind je het belangrijk dat je foundation je hele gezicht egaal maakt, dat je geen vlekje of plekje meer ziet, dan gebruik je een full coverage foundation. Vind je het belangrijk dat je huid nog kan ‘ademen’ (niet letterlijk) Maar dat je foundation niet zwaar aan voelt en nog natuurlijk oogt, dan gebruik je de minerale foundationpoeder. Wil je een dewy (wat glanzende finish) of een matte finish? Voor een glanzend effect kan je een primer gebruiken met een soft shimmering of er voor kiezen de foundation niet af te poederen, voor een matte finish poeder je je foundation wel af. Over het gehele gezicht met een grote poederkwast of plaatselijk met een kleinere poederkwast en transparante poeder.

Dus kijk altijd naar wat jou wensen zijn voor je op pad gaat voor het aanschaffen van nieuwe make-up. En laat je goed adviseren met deze wensen in je achterhoofd.

Wil je meer leren over hoe je je make-up het beste aan kan brengen op jou gezicht? Ik heb een online make-up workshop gemaakt waarin je in 5 stappen leert hoe je je make-up aan brengt passend bij jou gezicht.

Je kunt bij de workshop ook een privé advies bij boeken. Hier vind je meer info.

Liefs, Vera

Maak me mooier visagie