Make up kwasten of penselen zijn essentieel bij het aanbrengen van je make up. Een timmerman kan ook niks zonder goed gereedschap. Dat geldt ook voor het aanbrengen van natuurlijke make up. Goede en de juiste make up kwasten zijn het halve werk! Nu hoor ik je denken; Ja allemaal leuk en aardig, maar welke kwast gebruik ik voor welke make up en hoe breng je je make up er optimaal mee aan? Dat ga ik je vertellen.

Foundationkwast

Ook de foundationkwast is er in vele varianten.

Deze platte make upkwast herken je denk wel. Hij is geschikt voor het aanbrengen van vloeibare foundation, BB-cream en/of de primer. Er zijn 2 manieren om hem te gebruiken.

1: Je brengt de foundation op een paar plekken in je gezicht aan en werkt hem met de foundationkwast van binnen naar buiten uit. Zorg dat je alle delen in je gezicht mee pakt, vergeet niet de kaaklijn en werk hem uit naar de nek.

2: Doe wat foundation op de buitenkant van je hand of een spatel, pak iedere keer een kleine hoeveelheid foundation met de kwast en breng hem van binnen naar buiten aan.

Deze foundationkwast van Uoga Uoga is 1 van de favorieten bij Maak Me Mooier. Waarom? Hij heeft een hele grote haardichtheid, de haartjes staan dicht op elkaar. Daardoor polijst je de make up heel mooi op je huid en vervaag je harde lijnen.

Je gebruikt hem voor het aanbrengen van minerale foundation poeder. Je dept de kwast in de deksel van de foundation poeder met een beetje poeder erin, tik hem af en breng de poeder aan met rondraaiende bewegingen.

Deze kwast is favoriet door zijn veelzijdigheid, je kan namelijk ook heel mooi je shape, rouge en highlight blenden met deze kwast. Je zet de drie tegen elkaar aan gaat met ronddraaiende bewegingen langs de overgangen, waardoor de kleuren mooi in elkaar overlopen.

Kabukikwast

De kabukikwast gebruik je voor het aanbrengen van foundation poeder. De kabukikwast heeft ook een hoge haardichtheid. Je dept de kwast in de deksel met een beetje poeder, tik de poeder in je kwast door met de achterkant op tafel te tikken en breng met ronddraaiende bewegingen de foundation aan. Doordat de poeder tussen de haartjes zit breng je hem geleidelijk aan.

Vergeet niet de hals mee te nemen.

Oval brush

De oval brush ziet er misschien een beetje apart uit, maar hij werkt heel handig doordat hij gebogen is. Te gebruiken bij vloeibare en compacte foundation. Hij voelt heel zacht op de huid en heeft ook een hoge haardichtheid. Door de vorm kom je makkelijk in elke hoek.

Je kan hem net als de platte foundationkwast op 2 manieren gebruiken

1: Je brengt de foundation op een paar plekken in je gezicht aan en werkt hem met de foundationkwast van binnen naar buiten uit. Zorg dat je alle delen in je gezicht mee pakt, vergeet niet de kaaklijn en werk hem uit naar de nek.

2: Doe wat foundation op de buitenkant van je hand of een spatel, pak iedere keer een kleine hoeveelheid foundation met de kwast en breng hem van binnen naar buiten aan.

 

Platte oogschaduwpenseel


Met de platte oogschaduwkwast kan je heel goed het bewegend ooglid inkleuren. Of op het wenkbrauwbot oogschaduwaanbrengen. Dit oogschaduwpenseel van Uoga uoga is fijn omdat er aan twee kanten een penseel zit. Met de kleine kant kan je heel goed wat lichte oogschaduw in je ooghoek doen.

Daar frist je look meteen van op!

Rond oogschaduwpenseel

Het ronde of bolpenseel kan je heel goed gebruiken om een schaduw aan te brengen in je arcadeboog. Daar wordt ook wel  het platte penseel voor gebruikt, maar het voordeel van dit penseel is dat je geen harde lijnen krijgt. Je kan met dit penseel ook mooi verschillende kleuren oogschaduw blenden met elkaar. Dat doe je door op de scheiding van de twee kleuren met de penseel heen en weer te gaan in lichte ronddraaiende bewegingen.

Met de kleine variant kan je met donkere oogschaduw de buitenste ooghoek extra accentueren, voor een zwoele blik.

 

Blendpenseel


De blendkwast behoord ook tot mijn favorieten. Het is een veelzijdige kwast en een must have voor je make up tasje. Je kan hem ook gebruiken, als je geen tijd of zin hebt in oogschaduw, om je blush op je ogen aan te brengen. Dat frist gelijk je make up op.

Je kan nadat je je ogen aangezet hebt met oogschaduw met deze kwast langs de lijnen gaan, zodat je een mooie zachte schaduw krijgt.

Maar daar blijft het niet bij. Ik gebruik hem ook om een subtiele hightlight op de jukbeenderen aan te brengen. Of om poeder aan te brengen op plekken waar je met je gewone poederkwast niet bij komt, zoals neusvleugel en onder de ogen.

 

Eyelinerpenseel

Met dit handige eyeliner/lippenseel zet je een mooie strakke eyeliner.


Hij werkt heel goed in combinatie met een creme eyeliner. Doordat
je hem in kan trekken en de dop erop kan doen is hij heel handig ook voor
onderweg.
Aanbrengen: Kijk recht in de spiegel, doe je hoofd omhoog, maar blijf in de spiegel kijken. Zo kan je heel goed je wimperrand volgen. Wil je het uiteinde omhoog laten lopen voor een liftend effect, kijk bij het aanbrengen van de
hoeken  weer recht in de spiegel.

Blushkwast

Met de rouge/blushkwast breng je je rouge, contouring of bronzer aan. Doe dit met ronddraaiende bewegingen. De contouring breng je van buiten naar binnen aan en de blush van binnen naar buiten. Let wel, ga niet te ver naar binnen en kijk goed naar de vorm van je gezicht.

Hightlight kwast:

Met deze kwast breng je je hightlighter aan. Doordat hij wat kleiner is dan de blushkwast kan je goed plaatselijk glans aanbrengen. Je kan hem ook gebruiken als blendkwast voor je ogen of om een vleugje kleur aan te brengen op je ogen door je blush op je ogen aan te brengen. Dit doe je door een beetje blushpoeder op de kwast te doen, het overtollige tik je van de kwast in het potje en breng het luchtig aan op je oogleden.

Poederkwast

Na het aanbrengen van je foundation, fixeer je die met Poeder. Compacte of losse poeder. Die breng je aan met een poederkwast. Je herkent een poederkwast doordat hij vrij groot is en de haren flexibel zijn in tegenstelling tot de ronde foundationkwast. Zo kan je luchtig de poeder aanbrengen en fixeer je je foundation zonder dat het er ‘poederig’ uitziet. Want het overtollige poeder veeg je ook weer weg.