Je zet een eyeliner of een lijntje om je ogen met een oogpotlood s’ochtends tijdens je make up ritueel en s’middags zit je oogpotlood en mascara onder je ogen en/of je ooglid. Herkenbaar? Maar hoe komt het dat je mascara en eyeliner niet op zijn plek blijft zitten? En wat gebeurt er waardoor je lijntje en mascara onder en op je ogen gaat zitten? Ik ga het je tijdens deze blog de tip geven hoe je dit kunt voorkomen.

Hoe komt het dat je eyeliner en/of mascara uitloopt?

Om iets te kunnen voorkomen is het belangrijk te weten hoe het komt waardoor je oogpotlood/eyeliner en mascara uitloopt. Er zijn meerdere oorzaken:

  1. Wanneer je een wat vettere/talgrijke huid hebt
  2. Wanneer je een (vette) voedende oogcrème gebruikt
  3. Wanneer je concealer wat vettiger is (op olie basis)
  4. Wanneeer je overhangende oogleden hebt

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken. En ze hebben bijna allemaal gemeen dat het vettig is onder en op je ogen. Doordat het vettig (olieachtig) is gaat je lijntje lopen. Doordat je beweegt met je ogen verdwijnt de eyeliner en mascara in de crème/concealer/talg van je huid.

Ok nu weet je hoe het komt, maar het belangrijkste hoe voorkom je dat je eyeliner halverwege de dag een wal onder je ogen creëert.

De oplossing tegen het uitlopen van je eyeliner en/of mascara!

Doordat je nu weet wat het veroorzaakt kun je dat aanpakken. En dat doe je door de ‘vettige’ onderlaag te fixeren (vast te zetten). Dit doe je met poeder. Het nadeel van sommige poeders is dat je de foundation en/of concealer in kleur en dekking op bouwt. Dus je kunt het beste een transparante poeder gebruiken, deze geeft geen dekking en kleur. Deze zorgt ervoor dat je make up vastgezet wordt en je eyeliner en/of mascara niet meer kan lopen.

Hoe gebruik je de transparante poeder?

transparante poeder fixeren

Stap 1:

Breng de transparante poeder deppend aan met een kleine poederkwast of een sponsje. Heb je wat fijne lijntjes gebruik dan niet teveel.

fixeer poeder onder ogen

Stap 2

Breng het aan waar je oogpotlood/mascara uitloopt. Onder het oog tegen het lijntje aan en op het bewegend ooglid voordat je je oogmake-up aanbrengt. Laat de poeder even ‘intrekken’ (hoeft niet lang, 5 sec)

transparante poeder fixeren visagie

Stap 3

Veeg met een poederkwast de overtollige poeder weg. Ga er een paar keer langs om een witte waas te voorkomen. Heb je toch nog last van een witte waas ga dan voorzichtig nog even met je vinger er langs. Door de warmte van je vingertop haal je het overtollige poeder weg.

angelique frisse look Maak me Mooier

Stap 4

Een frisse oogopslag!

Zo zorg je ervoor dat je oogpotlood/eyeliner en mascara goed op zijn plek blijft.

Multi functionele poeder!

En het fijne van de transparante poeder is dat je hem ook kunt gebruiken om je huid te matteren op delen waar nodig, zoals neus (vleugels) kin en voorhoofd. De poeder is ook bedoeld om je foundation te fixeren (vast te zetten). Dit doe je door met een poederkwast luchtig over het gezicht te gaan, breng extra poeder aan op plekken waar nodig.

Een echte must have voor in je make-up tas!

Wil je nog meer leren hoe je een mooie look bij jezelf kan aanbrengen?

Vond je dit een handige tip? Ik leg tijdens de online make-up workshop bij de MIE Brushes kwastenset stap voor stap uit waar op te letten bij het aanbrengen van je make-up.

Zodat je zelfverzekerd aan de slag gaat met het aanbrengen van je make-up look .

Omdat goed gereedschap het halve werk is krijg je de workshop bij de kwastenset.

bekijk hier de kwastenset inclusief online workshop

Privacy Preference Center