Hoe weet je welke kleuren je kan gebruiken in je make-up?

Er zijn veel manieren om erachter te komen welke kleuren je mooi staan. Of je een warm of koel type bent, ben je een winter-, zomer-, hefst- of lentetype. Maar dat wordt een hele zoektocht en dan? Moet je dan ook gelijk je hele garderobe aanpassen?

Die garderobe heb je al, dus de tip die ik heb; Pas de kleuren in je make-up aan op de kleuren kleding die je hebt.

Door de kleuren terug te laten komen in je kleding creëer je eenheid en klopt het. Nu denk je misschien; Ik draag veel blauw, moet ik dan blauwe oogschaduw op doen? Nee, zeker niet, je kunt ook juist contrastkleuren gebruiken. Bij het koele blauw staan warme brontinten heel mooi.

Roza make-up

Contrastkleuren

Door juist voor contrastkleuren te gaan kan je bv je ogen eruit laten spatten. Heb je blauwe ogen of iets aan hebt in een blauwe kleur kan je bv een bronskleurige oogschaduw gebruiken. Dat werkt mooi door het contrast, het warme oranje in de bronstinten geven contrast aan je kleur ogen of kleding.

Heb je groene ogen kan je bv een rood/paarse oogschaduw op doen om je ogen nog groener te laten lijken. En bij bruine ogen werken koele kleuren als bv paars mooi als contrast.

Let wel: Doe je bv een rode lippenstift op bij groene kleding kan het wat harder overkomen juist. Wat mooi kan zijn, maar weet wat kleur doet. Als je dat juist mooi vind is dat helemaal ok tuurlijk.

Ton sur ton kleuren in je make-up

Wil je een zachte uitstraling? Gebruik dan kleuren in dezelfde kleurhoogte. Bv door de rouge terug te laten komen in je ooglook. Wanneer je een zachte frisse kleur op je wangen doet, deze kleur terug laten komen op je lippen. Door de lip & cheeks te gebruiken wordt dit je makkelijk gemaakt, want deze kan je op je lippen en wangen gebruiken.

 

De kracht van kleur in je make-upHier zie je best een kleurrijke look, maar door dezelfde kleur paars op de ogen, wangen en lippen creëer je toch rust.

 

 

 

Natural look met BB creamOp deze foto zie je heel goed dat de zachte kleur roze uit de trui terug komt op mijn lippen, wangen en ogen.

Wil je aan de slag met het aanbrengen van een mooie look?

Wil je aan de slag met het aanbrengen van een mooie look, maar ben je nog een beetje onzeker hoe aan te brengen? Ik hou ervan om het makkelijk te maken.

Je kunt een make-up pakket kopen, je foto opsturen en ik help je de juiste kleuren te kiezen.

En bij de MIE Brushes kwastenset ontvang je een online make-up workshop waarbij je stap voor stap leert een mooie look bij jezelf aan te brengen.

Kies hier je make-up pakket