Wimpers plakken is voor velen nog net een brug te ver. Je denkt iedereen ziet dat het nep is. Dat kan alleen bij hele zware, heftige make-up. Het is, als je het niet gewend bent, altijd even wennen als je een wimper geplakt hebt, maar het resultaat is vaak wel erg mooi. Als hij mooi geplakt is. Nu hoor ik je denken; Ja precies, maar hoe doe ik dat dan? Ik leg je hieronder in 6 stappen uit hoe je dat doet dmv een stappenplan en video. 

Nu staat er niks meer in de weg om  tijdens de feestdagen te shinen! Of voor mensen boven de 35  😉 ‘de blits te maken’ .

Bekijk hieronder de video.

Het 6-stappenplan voor het perfect plakken van een wimper.

Stap 1:

Meet altijd eerst de wimper op je oog.  Je legt de wimper zonder lijm tegen je wimperrand. Zo zie je hoeveel eraf moet. (in de video leg ik uit tot waar je meet).

Stap 2:

Knip het teveel aan wimper af. Knip altijd de haartjes van de buitenkant af. De reden daarvan is dat de wimper zo gemaakt is als de vorm van je natuurlijke wimper. Dus korte haartjes aan de binnenkant en lange aan de buitenkant. Knip je de haartjes aan de binnenkant, dan ben je die natuurlijke verloop kwijt en ziet het er eerder onnatuurlijk uit.

Stap 3: 

Ben je zelf niet gezegend met krullende wimpers, krul dan eerst je eigen wimpers met een krultang. Sommige zijn voorstanders van eerst mascara op je eigen wimpers aan te brengen, zodat je wat ‘houvast’ hebt wanneer je de wimper op je eigen wimper legt. Die ‘houvast’ creëer je ook door je wimpers eerst te krullen. Ikzelf ben voorstander van eerst de wimper te plakken en de mascara aan te brengen wanneer je de wimper geplakt hebt. Zo krijg je mooi één geheel. Helemaal geen mascara aanbrengen na het plakken zou ik afraden, want dan zie je duidelijk het verschil tussen de nepwimper en je eigen wimper.

Stap 4:

Breng de lijm aan op de wimperrand. Een klein laagje is voldoende. Laat het even drogen (ongeveer 20 sec). Dat doe je, zodat hij niet meer kan schuiven zodra je hem plakt. Wanneer de lijm iets is opgedroogd leg je hem tegen je wimperrand. Eerst het midden, daarna druk je de hoeken aan met eventueel de achterkant van een oogschaduwpenseel. En duw tegen de wimpers aan (zie de video). 

Stap 5:

Breng de mascara aan en zorg dat de wimpers ‘één’ worden. In de video doe ik het voor hoe je dat het beste kan doen.

Stap 6:

Check de wimperrand of hij mooi mee loopt met je eigen wimperrand. Zet een lijntje op de overgang, zodat je de rand van je (nep)wimper weg valt. Je kan een subtiel dun lijntje zetten of een stevige eyeliner. 

Je kan de wimpers meerdere malen gebruiken. Haal voorzichtig de lijm van de rand en berg ze netjes op in het speciale bakje waar ze in zitten tegen de ronding aan. Zo blijven ze mooi in model. Soms is het zelfs makkelijker wanneer je de wimper voor de tweede keer gebruikt, omdat de wimper dan al je oogvorm heeft aangenomen.

De wimper die ik bij Angelique gebruikt heb is de Branson xs. De wimpers, handige wimperaplicator,  wimperlijm en andere modellen vind je hier.