Blush/rouge wel of niet?

Rouge wordt vaak vergeten in een make-up. Of hij wordt aangebracht zonder eerst foundation aan te brengen.

Allebei niet aan te raden. Rouge kan namelijk zoveel voor je look doen. Het complimenteert je outfit (wanneer je de juiste kleur gebruikt), het maakt je look fris, het geeft diepte in je gezicht. Wanneer je alleen foundation op doet zonder rouge krijg je één groot vlak, doordat je de kleur uit je gezicht haalt. De rouge brengt de kleur weer terug en maakt je look levendig en fris.

3 redenen waarom rouge wel te gebruiken.

Het geeft  je een Frisse look

Elja make-up Maak me Mooier

Het geeft je een frisse uitstraling, het maakt je look levendig. Vooral wanneer je hem als een blosje aanbrengt en een frisse heldere kleur aanbrengt. Let daarbij wel op dat je een kleur met een juiste kleurondertoon gebruikt voor jou huid.

Hoe ga je te werk? Zorg dat je ondergrond egaal is, gebruik waar nodig een foundation. Een rouge aanbrengen op wangen waar roodheid is kan de kleur beïnvloeden en er rommelig uitzien ipv fris.

 

Je brengt de rouge aan op de appeltjes van je wangen. Voor de frisse look werkt een crème blush ook heel goed.

Het geeft diepte aan je look

maak me mooier

Rouge geeft behalve kleur ook diepte in je gezicht. Helemaal in combinatie met een shapen en een highlight. Laat je de rouge achterwegen heeft je gezicht één kleur, na gebruik van een foundation. Het is heel belangrijk om je look af te maken door diepte aan te brengen.

 

Dit doe je door een foundation of poeder in 2 tinten donkerder tegen je jukbeen aan te zetten (niet verder dan halverwege je wang). En daar tegenaan vanaf de appeltjes van je wangen de rouge te zetten. Om het helemaal af te maken kun je ook nog een highlighter op je jukbeen aanbrengen. Let daabij wel op wanneer je fijne lijntjes hebt je daar geen highlight overheen aanbrengt.

Het geeft warmte aan je look.

Zomerse glow make-up Maak me Mooier

Haal je al je kleur uit je gezicht, dan kan je het idee hebben wat bleek te zien. Los dit nooit op door een foundation te pakken die wat donkerder is. Maar breng de warmte terug met een rouge of bronzer. Breng de rouge of bronzer aan op je wangen en ga met wat er nog op je kwast zit even langs je voorhoofd aan de bovenkant en langs je kaaklijn. Let op: doe dit wel subtiel.

 

Door de kleur op meerdere delen in je gezicht terug te laten komen wordt het een eenheid en krijgt je look wat warmte. Heel mooi bij een zomerse nude look met aardetinten.

Wil je ook rouge gaan gebruiken? Vraag een make-up advies aan. En ik help je verder om de juiste kleuren te kiezen.

Liefs, Vera